Wie is De Puzzelmaker?

Wie is De Puzzelmaker?

 

De Puzzelmaker is Marije van Asselt a.k.a. ‘ik’.

Ruim vijf jaar geleden ben ik gestart met De Puzzelmaker en ontwerp ik onder die vlag kruiswoordpuzzels en allerlei andere soorten puzzels op maat voor iedereen die graag een unieke puzzel wil. Meestal zijn dat magazines, kranten of andere bedrijven, maar ik maak ook puzzels voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een pensioen, jubileum, promotie, verjaardag of bruiloft. Ik kan op verschillende manieren speciale woorden of actualiteiten in een puzzel verwerken en ze zo persoonlijker, actueler en interessanter maken dan de meeste doorsnee puzzels.

Inmiddels heb ik meer dan tien jaar ervaring als professioneel puzzelmaker. De eerste zes jaar was ik in dienst bij Studio Steenhuis, onder puzzelaars vooral bekend van het NRC Scrypto. Daar heb ik de basis van het vak geleerd en vele mooie puzzels voor uiteenlopende opdrachtgevers mogen maken. De bekendste zijn waarschijnlijk de puzzels uit NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

Ooit heb ik Taal- en Cultuurstudies gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn hoofdrichting was literatuurwetenschap, maar vanwege mijn vele uitstapjes naar uiteenlopende onderwerpen zou je kunnen zeggen dat ik uiteindelijk een soort diploma Triviant heb behaald. En dat komt bij het puzzelmaken natuurlijk ontzettend goed van pas!

ℹ  https://www.linkedin.com/in/marije-van-asselt/

PUZZELPORTFOLIO

 in de media

Marije van Asselt in ‘Hollands Glorie’.

Bijzonder beroep: de Utrechtse Marije verdient haar brood met puzzels maken.

Wát doe jij?! – De Puzzelmaker in ‘Vriendin’

Puzzelmaker: ‘Ik ben een letterfetisjist’ – nu.nl

‘Marije van Asselt lost geen puzzels op maar maakt ze.’ – live interview door Radio RTV Baarn

Interview met De Puzzelmaker op Linda.nl

Marije van Asselt De Puzzelmaker Puzzels Denksportpuzzels Kruiswoordpuzzel Denksport