Wie is De Puzzelmaker?

Wie is De Puzzelmaker?

 

 

 


Hoi, ik ben Marije van Asselt a.k.a. De Puzzelmaker.

Een aantal jaar geleden ben ik gestart met De Puzzelmaker en ontwerp ik kruiswoordpuzzels en allerlei andere soorten puzzels. Custom made op maat voor wie dat maar wil. Vaak zijn dat magazines, kranten of andere bedrijven, maar soms maak ik ook puzzels voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen of bruiloften. Ik kan op verschillende manieren speciale specifieke woorden of actuele dingen in een puzzel verwerken die ze een stuk leuker en interessanter maken dan standaard puzzels.

Inmiddels heb ik tien jaar ervaring als professioneel puzzelmaker waarvan zes jaar in dienst bij Studio Steenhuis, het meest prestigieuze puzzelbedrijf van Nederland. Daar heb ik vele mooie puzzels voor diverse opdrachtgevers mogen maken. De bekendste zijn waarschijnlijk NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

Ooit heb ik Taal- en Cultuurstudies gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn hoofdrichting was literatuurwetenschap, maar vanwege de vele uitstapjes naar andere onderwerpen zou je kunnen zeggen dat ik uiteindelijk een soort diploma Triviant heb. Dat komt bij het puzzelmaken natuurlijk erg goed van pas!

ℹ  https://www.linkedin.com/in/marije-van-asselt/

PUZZELPORTFOLIO

 in de media

Marije van Asselt in ‘Hollands Glorie’.

Bijzonder beroep: de Utrechtse Marije verdient haar brood met puzzels maken.

Wát doe jij?! – De Puzzelmaker in ‘Vriendin’

Puzzelmaker: ‘Ik ben een letterfetisjist’ – nu.nl

‘Marije van Asselt lost geen puzzels op maar maakt ze.’ – Radio RTV Baarn

Interview met De Puzzelmaker op Linda.nl

Marije van Asselt De Puzzelmaker Puzzels Denksportpuzzels Kruiswoordpuzzel Denksport