Oplossing Grote Eindejaarspuzzel 2019

Oplossing Grote Eindejaarspuzzel 2019

Ik ben niet alleen overdonderd door het grote aantal inzendingen van de puzzel, maar vooral ook door alle positieve reacties. Wat is er weer heerlijk gepuzzeld. Iedereen ontzettend bedankt voor de enthousiaste deelname!

Gefeliciteerd!
De winnaar van de €75 is G. Algra uit Den Haag.
De winnaar van de €25 is B. Leijen, oftewel @BaldEagle68 (op Twitter)

Opmerkingen

103 horizontaal
Het antwoord op de omschrijving ‘uitroep in het wilde westen’ moest ‘hiha’ zijn. In mijn beleving is dat heel algemeen iets dat coboys roepen, wellicht heb ik dat uit eoa jeugdboek of liedje opgepikt, maar nadat ik erop gewezen werd dat dat eigenlijk ‘yeehaw’ is, begon ik te twijfelen of ik dit wellicht gewoon als kind verkeerd heb verstaan. Omdat opvallend weinig mensen het goed ingevuld hebben en het een beetje een lullig hoekje is met dat ene niet kruisende vakje, heb ik 103 horizontaal bij iedereen goed gerekend. Ook eventuele foutjes die uit het antwoord op deze opgave voortkomen, heb ik genegeerd.

237 horizontaal
Het spijt me Herman van Veen, ik heb je per ongeluk een jaartje ouder gemaakt dan je werkelijk bent. Herman werd niet afgelopen jaar 75, maar zal dat komende 14 maart pas worden. Excuus!

Je kunt hier kaarten kopen voor zijn voorstelling ’75 Dat kun je wel zien dat is hij’.